De vanligaste pokerspelstilarna

1. aggressiv play – Poker-spelare som tenderar att höja och reraise mycket kallas aggressiv spelare. Det finns två huvudsakliga fördelar med att spela aggressivt. Först, ibland aggression ger segern till spelare med svagaste händer. Varför, frågar du förmodligen? Svaret på denna fråga ligger i bluff faktorn. När du lyckas övertyga dina motståndare att din hand är stark, medan faktiskt håller en mycket marginell, kan du säkert nab potten. Andra generellt är aggressivt spel känd för att provocera misstag för icke-aggressiv spelare. Aggression måste dock inte antas som enda spelstil. Kom ihåg, när du är förutsägbar du blir mest utsatta.

2. bluffa play – vi tror att vi inte behöver förklara vad en bluffa spela är. Du måste komma överens att begreppet är ganska självförklarande. Vad vi vill diskutera är fördelarna och nackdelarna med poker bluffar. En bluffa strategi är utformad för att hjälpa spelare med svaga händer. Om en spelare anser att hans eller hennes enda sättet att vinna är genom att ha alla andra vik, han eller hon ska definitivt försöka bluffa. Dock som med alla andra spel strategi praktiserade alltför ofta, innehar bluffa hotet att bli förutsägbar. Den optimala bluffa frekvensen är för att vilseleda dina motståndare i sådan utsträckning att de inte kommer att kunna berätta när du bluffar och när du inte är.

3. isolering play – målet av en spelare som väljer att använda isolering strategin är att sparka några av hans motståndare ur potten. En spelare som engagerar sig i isolering play gör en höjning med syfte att låsa heads-up med en viss spelare. Isolering spelar är allmänt praktiseras mot galningar (en term som avser alltför aggressiv pokerspelare). Flytten är också ofta används i turneringar när en spelare försöker isolera en spelare som är mycket sannolikt att elimineras snart från händelsen. Isolering spela bör användas endast om du vet vad du gör, annars resultatet kan vara dödlig för den som initierar flytten.

4. långsam lek – långsam spela är faktiskt den raka motsatsen till bluffa. Medan bluffa innebär att spela aggressivt trots en svag hand, avser långsam spela en situation där en spelare med en mycket stark hand satsar passivt. Målet med en slowplayer är att lura andra människor i potten, de som är benägna att vika till en plötslig höja. Praktiska omständigheter för slowplaying omfatta situationer där en spelare har en mycket stark hand och potten är inte ännu fett nog.

5. skydd play – en spelare går för skydd lek när dennes hand inte är tillräckligt svag för att starta bluffar men inte stark nog att motivera slowplaying. Med andra ord, när din hand är av högt värde men fortfarande står risken för att bli slagen av en ännu mer värdefull, rekommenderas det att du skyddar din hand. En skydd satsning vanligtvis lämnar färre motståndare för att tävla mot och utmärkelser en bättre chans att samla potten.

Wordpress God

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *